Зеленському подарували копію літака АН-225 "Мрія", який знищили у Гостомелі (Фото)

Президенту України Володимиру Зеленському подарували копію літака АН-225 "Мрія", який було знищено російськими окупантами

Президенту України Володимиру Зеленському подарували копію літака АН-225 "Мрія", який було знищено російськими окупантами у перші дні війни на аеродромі у Гостомелі. Про це стало відомо із повідомлення глави держави, яке він опублікував на своїй сторінці у Instagram.

За словами Президента, копію літака йому подарували українські студенти та працівники заводу "Антонов". Він назвав його символом безперечності та майбутньої перемоги України.

Нагадаємо, що у Гостомелі після закінчення війни можуть побудувати новий міжнародний аеропорт, який назвуть на честь легендарного літака "Мрія". Новий проект був розроблений архітектором Оксаною Оксюковською разом із викладачами архітектурного факультету КНУСА. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на неофіційну спільноту "Антонов".

Архітектор запропонувала такі ідеї для нового аеропорту: влаштування під'їзних доріг від Києва до Гостомеля та аеропорту, влаштування другої злітно-посадкової смуги, запроектованої КиївЗНДІЕП, організація терміналу на основі двох злітно-посадкових смуг з можливістю розширення великого транспортного хаба, влаштування окремого місця під меморіал літака "Мрія".

"Пасажирський термінал "Мрія" у місті-герої Гостомелі – це погляд у майбутнє! Проект надасть велику перспективу на розвиток столиці та передмість. Це потужна противага аеропорту "Бориспіль" і можливість звільнити столицю від аеропорту "Київ", віддавши території, що звільнилися, під розвиток столиці ", – зазначає автор проекту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися