На кордоні з Україною Білорусь розташувала дерев'яні танки

Як тривають військові навчання на сусідній з Київською областю території

Білорусь під час мобілізаційних військових навчань розташувала поруч з українським кордоном дерев'яні танки. Про це під час брифінгу розповів речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передають "Коментарі".

За його словами, значних змін на Поліському напрямку ситуація не зазнала.

"Підрозділи білоруської армії у складі до семи батальйонів продовжують виконувати завдання з так званого посилення українсько-білоруського кордону. Говоримо про Брестську й Гомельську області. Основні зусилля білоруські військові там зосередили на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій, а також на охороні ділянки державного кордону. До цього почали залучати військовослужбовців строкової служби", — сказав Мотузяник.

З 22 червня у Гомельській області Білорусі, що, зокрема, межує з Київською областю України стартували мобілізаційні навчання

“З метою проведення заходів оперативного маскування і демонстрації своєї присутності підрозділи збройних сил Республіки Білорусь розміщують в прикордонних з Україною районах дерев’яні муляжі танків. Окрім того, триває перевірка бойової готовності в збройних силах Білорусі, яка триватиме орієнтовно до 25 червня", — розповів речник Міністерства оборони України.

Посадовець додав, що загроза завдання з території Білорусі ракетних ударів по території України залишається.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися