У Києві провели важливу реставрацію у Софійському соборі: подробиці (Фото)

У центральній частині української столиці провели важливі реставраційні роботи на території історичного комплексу Софія Київська

У центральній частині української столиці провели важливі реставраційні роботи на території історичного комплексу Софія Київська — йдеться про реставрацію верхівки малого купола Теплої Софії. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував заступник генерального директора Національного заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко.

За його словами, після завершення реставраційних робіт було повернуто на місце завершення малого купола Трапезної церкви, яка є пам'яткою архітектури XVIII ст.

Нагадаємо, що нещодавно на території Софійського собору знайшли фрагмент унікальної ікони ХІ століття, яку виготовили у майстерні при дворі візантійського імператора.

Відомо, що уламок золотої прикраси розкопали у серпні 2021 року, ним виявилася накладна деталі великої золотометалевої ікони, яка була виготовлена у XI столітті.

Артефакт виявили в нашаруваннях XVIII століття, куди він потрапив, швидше за все, з ранніх насипів. Знайдений фрагмент буде зараховано до фонду заповідника та, можливо, буде презентовано в експозиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися