У Київській області розмінуванням займатиметься пес-робот із США (Фото)

На території Київської області до розмінування залучать пса-робота від компанії Boston Dynamics, якого поставлять Сполучені Штати Америки

На території Київської області до розмінування залучать пса-робота від компанії Boston Dynamics, якого поставлять Сполучені Штати Америки. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувало видання Foreign Policy.

Відомо, що робота використовуватимуть для розмінування та знешкодження мінометних снарядів та касетних боєприпасів на територіях Київської області, тимчасово захоплених російськими окупантами.

Орієнтовно за рік рятувальники та сапери зможуть розмінувати всю територію Київської області — йдеться про 270 тисяч гектарів. Армія США вирішила поставити одного роботизованого пса Spot для допомоги у розмінуванні України.

Нагадаємо, що розмінування деокупованих територій у Київській області триває. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, піротехніки працюють над знищенням вибухонебезпечних предметів, які залишили по собі російські військові.

Кулеба наголосив, що деокуповані території Київської області досі залишаються небезпечними. Жителів закликають бути обережними та обачними. Голова Київської обласної військової адміністрації оприлюднив відео, як знищують міни у регіоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися