У Києві не перейменовуватимуть вулиці Пушкіна, Висоцького та Ахматової: причина

В українській столиці не перейменовуватимуть вулиці імені російських поетів Олександра Пушкіна, Олександра Блоку, Ганни Ахматової та інших

В українській столиці не перейменовуватимуть вулиці імені російських поетів Олександра Пушкіна, Олександра Блоку, Ганни Ахматової та інших — дані назви не будуть винесені на голосування для мешканців міста. Про це стало відомо із матеріалу, який опублікував телеканал "Київ".

Відомо, що вулиця Ганни Ахматової на Позняках, вулиця Олександра Блоку у Святошинському районі, вулиця Пушкіна у Деснянському районі та бульвар Володимира Висоцького на Троєщині збережуть свої назви.

Водночас у місті перейменують вулицю Пушкінську на честь Євгена Чикаленка.

Нагадаємо, що більшість з опитаних киян ставляться до дерусифікації добре:

- Треба змінювати всі ці назви.

— Те, що було, станції метро, всі ці вулиці, Московська — не остання — я вважаю, правильно, що все це перейменовуватимуть на якісь українські назви.

— До цих подій ставився до Російської Федерації дуже позитивно, дуже їх поважав та любив. Я вважав їх, щиро кажучи, братами. На сьогоднішній день вони для мене найбільші вороги.

— Я думаю, треба обирати такі назви, які не викликали б у всьому нашому українському суспільстві якісь претензії, бо можна догодити одним і не догодити іншим. У нас різний народ, зовсім різний і з мови, і з культури. Ми різним і в один бік не можна перегинати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вікторія

24 червня 2022, 11:38

Не чіпайте Пушкіна, Блока, Толстого, Булгакова. Не перегинайте палицю!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися