Жах в київській підземці: активісти знайшли невідомі бактерії

Бактерії, які виявили в київському метро, поки невідомі науці

Пандемія коронавірусу змушує бути насторожі як громадян, так і фахівців. Громадські активісти перевіряють не тільки наявність масок і рукавичок, а ще й створюють організації з досліджень. Так, в поле зору потрапили учасники одного з волонтерських проектів. Про це повідомляє "Хромадське".

В рамках міжнародного проекту MetaSUB з поверхонь в столичному метрополітені зібрали зразки бактерій. Більшу частину зразків не вдалося ідентифікувати.

Зразки збирали з поверхонь, які найчастіше стикаються з пасажирами підземки: поручні, сидіння, кнопки автоматів для продажу квитків.

Велика частина зразків зі столичного метрополітену містить фрагменти мікроорганізмів, які поки не були досліджені. Їх особливості і вплив на людський організм також невідомі.

На столичній "Контрактовій", наприклад, учасники проекту знайшли чумну паличку. Турбуватися не варто, оскільки такі штами знаходять в метро у всьому світі. Відзначимо, що всі спроби на дослідження відправляють в США, де лабораторія в Нью-Йорку займається їх аналізом.

Нагадаємо, портал "Коментарі" вже повідомляв, що Київ потрапив в "помаранчеву" зону. Про нові обмеження для киян можна прочитати тут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися