Ракетні обстріли Києва: Білий дім підтвердив передачу Україні систем ППО

Сполучені Штати Америки офіційно підтвердили, що у новому пакеті військової допомоги для України будуть сучасні системи протиповітряної оборони.

Сполучені Штати Америки офіційно підтвердили, що у новому пакеті військової допомоги для України будуть сучасні системи протиповітряної оборони. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби Білого дому з посиланням на слова радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

За його словами, цього тижня президент США Джо Байден заявив лідерам країн Великої сімки та Президенту України Володимиру Зеленському, що Україна отримає передові засоби ППО середньої та великої дальності. Також у новий пакет військової допомоги увійдуть боєприпаси для артилерії та контрбатарейні радіолокаційні комплекси.

Нагадаємо, що з овітник глави Офісу Президента України Олексій Арестович заявив про початок стадії ракетного терору російських окупантів з території Білорусі та Росії. Про це стало відомо з його коментаря, який він дав в інтерв'ю блогеру Марку Фейгіну.

За його словами, ракетний удар по торговому центру в Кременчуці свідчить про початок ракетного терору з боку Росії, він зазначив, що удар по ТЦ завдавав ракет Х-22, градус відхилення яких становить близько 600 метрів.

Він зазначив, що найближчим часом варто очікувати на продовження масованих ракетних ударів по всіх містах України і закликав не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися