У Києві запустили єдиний електронний квиток для транспорту

За допомогою єдиного електронного квитка можна оплатити проїзд в київському транспорті і потягах "Укрзалізниці"

З 22 вересня в Україні запустили продаж єдиного електронного квитка SmartTicket, за допомогою якого можна оплатити проїзд в міському транспорті столиці, і придбати квиток на поїзд далекого прямування "Укрзалізниці". Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури.

Поки SmartTicket працює в тестовому режимі - до нього підключені тільки столичний громадський транспорт і внутрішні потяги далекого прямування.

Наступними на черзі після Києва планується запуск в Харкові і Маріуполі. Далі в Міністерстві інфраструктури збираються підключити до системи всі українські міста, в яких вона зможе працювати.

З листопада до проекту мають намір залучити українського лоукостера SkyUp і автобусного перевізника Gunsel Lines. Також з останнього місяця осені в SmartTicket з'явиться можливість поїздок в приміському транспорті "Укрзалізниці". У грудні міністерство планує запустити співпрацю з компанією Bolt, а також розробити мобільний додаток Smart Ticket. У першому кварталі 2021 року SmartTicket хочуть інтегрувати в інші мобільні додатки. Систему збираються пов'язати з додатком "Дія".

Як повідомляв портал "Коментарі", на Київський електровагоноремонтний завод модернізували електропоїзд , який займеться перевезенням пасажирів з Києва до Фастова. Новий оновлений поїзд складається з восьми вагонів. У них встановили нові дивани, вікна, оновили санвузли. Тепер пасажири можуть скористатися прямим зв'язком з машиністом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися