Під Києвом іржавіє занедбаний "транспорт майбутнього"

Рейковий автобус "Капвей" міг стати дешевою альтернативою метрополітену

Не всі інноваційні проекти отримують путівку в життя. Так сталося з експериментом по створенню капвея - рейкового автобуса, який мали намір впровадити в столиці. Проект збиралася втілити приватна компанія, заснована лідером кримінального угруповання "Капітошки" Олександр Капітонов (kapway - дорога Капітонова).

Розробка автобуса з футуристичним дизайном обійшлася у 3,5 млн доларів. Спеціально для експерименту побудували не лише вагон, а й колію протяжністю 300 метрів. Вагон мав колеса з гумовим покриттям, що робило рух досить безшумним. Транспорт рухався за допомогою струмоприймача. Вагон вміщує до 150 пасажирів. Незвичайний транспорт на думку розробників міг рухатися зі швидкістю понад 100 км / ч.

Проект створювався як дешева альтернатива метро, але так і не був реалізований. Зараз вагон іржавіє на експериментальному полігоні під Гостомелем. Фотогравіі на своїй сторінці в Facebook опублікував Кирило Степанець.

"Експериментальний капвей - транспорт так і не втіленого майбутнього на кинутому дослідному майданчику під Гостомелем. За словами охоронця скоро цей вагончик поріжуть (полотно порубали роками раніше). Праця інженерів, кілька витрачених мільйонів ... Прикро", - написав краєзнавець.

Як повідомляв портал "Коментарі", з 22 вересня в Україні запустили продаж єдиного електронного квитка SmartTicket, за допомогою якого можна оплатити проїзд в міському транспорті столиці, і придбати квиток на поїзд далекого прямування "Укрзалізниці".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися