У Києві зросли ціни на квартири у новобудовах: скільки доведеться платити

В українській столиці зросли ціни на квартири у багатоквартирних будинках-новобудовах

В українській столиці зросли ціни на квартири в багатоквартирних будинках-новобудовах — у червні вартість одного квадратного метра стала більшою, ніж у лютому, коли розпочалося повномасштабне вторгнення Росії. Про це стало відомо із свіжої аналітики, яку опублікували на сторінці компанії ЛУН.

Відомо, що кількість продажів нерухомості у Києві значно впала, забудовники зазначають, що собівартість будівництва та терміни будівництва нових черг будинків відкладається.

Аналітики також фіксують поновлення будівництва будинків, проте нерівномірно у регіонах. У столиці цей показник перевищує 40%, коли в Одеській області та західних областях 60% та 90% відповідно.

Нагадаємо, що ситуація з орендою житла в Києві поступово налагоджується, оскільки панічні настрої людей йдуть на задній план. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив президент Асоціації спеціалістів з нерухомості України Юрій Піта.

За словами Пити, ціни на оренду житла у столиці впали на 40-50%. Причина такого падіння – велика кількість пропозицій та досить неактивний попит, який також повертається до довоєнних показників.

Схожу ситуацію, за словами президента Асоціації фахівців з нерухомості України, можна побачити і в західних областях, де з'явилося багато пропозицій щодо оренди житла, а дефіциту попиту там немає.

"Ситуація з орендою в Україні загалом налагоджується, тому що панічні настрої відійшли на задній план, тож ціни поступово повертають до рівня довоєнних", - зазначив Піта.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евген

4 липня 2022, 08:38

Заказные статьи для лохов ))) Цены летят вниз. Народ начинает за полцены продавать вторичку. А у этих журнашлюх -- выросли цены ... придется платить )))))

Валерий

4 липня 2022, 08:17

90% офисных центров пустые простаивают, где работало 50% всех арендателей квартир, а у вас уже все вернулось... ага

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися