Блокпости на в'їзді до Києва не прибиратимуть, це необхідно — голова Київської ОВА

Блокпости на в'їзді в українську столицю є необхідним заходом безпеки, який спричинений небезпекою для мешканців регіону

Блокпости на в'їзді в українську столицю є необхідним заходом безпеки, який спричинений небезпекою для мешканців регіону. Про це стало відомо з інтерв'ю голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулєби в інтерв'ю журналістам видання РБК-Україна.

За його словами, мешканцям необхідно дати максимальний комфорт, проте небезпека у регіоні нікуди не зникла. Він зазначив, що заходи, організовані на в'їздах до столиці, є необхідними, оскільки місто не можна відкрити повністю.

Кулеба нагадав, що регіон живе в умовах воєнного стану і всім потрібно до розуміння ставитися до цього. Чиновник не відповів на питання про можливе збільшення блокпостів у Київській області, заявивши, що це компетенція військових.

Нагадаємо, що й відомий український військовий експерт Олег Жданов заявив про збереження загрози вторгнення з боку військ Білорусі найближчим часом – ймовірність становить 50/50. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам в ефірі національного телемарафону.

За його словами, у Білорусі йде підготовка до можливого вступу у війну проти України, а 1 липня відбудеться саміт ОДКБ, до якого такий наказ точно не віддаватимуть.

Він зазначив, що російський диктатор Володимир Путін робитиме все можливе, щоб змусити Олександра Лукашенка безпосередньо вступити у війну проти України. Жданов заявив, що у Москві вважають, що вступ Білорусі у війну дозволить відкрити другий фронт для відтягування українських сил.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися