"Все зайве залишається позаду": у Києві відбулася зустріч керівників ПЦУ та УПЦ МП (Фото)

В українській столиці відбулася зустріч духовенства Православної церкви України та Української православної церкви Московського патріархату

В українській столиці відбулася зустріч духовенства Православної церкви України та Української православної церкви Московського патріархату. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у соціальних мережах.

За його словами, у Софійському соборі зустрілися представники духовенства ПЦУ та УПЦ МП, щоб "залишити все зайве позаду, долати поділ та будувати наш спільний будинок".

Він зазначив, що зустріч має стати початком "нового мудрого шляху наших церков заради мирного та вільного майбутнього України".

Нагадаємо, що нещодавно на території Софійського собору знайшли фрагмент унікальної ікони ХІ ст., яку виготовили у майстерні при дворі візантійського імператора.

Відомо, що уламок золотої прикраси розкопали у серпні 2021 року, ним виявилася накладна деталі великої золотометалевої ікони, яка була виготовлена у XI столітті.

Артефакт виявили в нашаруваннях XVIII століття, куди він потрапив, швидше за все, з більш ранніх насипів. Знайдений фрагмент буде зараховано до фонду заповідника та, можливо, буде презентовано в експозиції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися