Під Києвом селу Демидів загрожує повторне затоплення (Відео)

Селищу Демидів на території Київської області загрожує повторне затоплення

Селищу Демидів на території Київської області загрожує повторне затоплення — вперше населений пункт було затоплено на першому етапі повномасштабного вторгнення Росії в Україну, коли російські війська атакували Київ. Про це стало відомо із сюжету, який опублікувало видання ТСН.

Відомо, що місцеві жителі повідомляють, що вода знову почала приходити в село, городи повністю затоплені. Ще 25 лютого українські захисники підірвали міст через річку Ірпінь та дамбу у селищі Козаровичі Вишгородського району, через що річка вийшла з берегів, затопивши село.

У квітні селище було звільнено від російської окупації.

Нагадаємо, що пошкоджений шлюз дамби Київського моря біля села Демидів відновлять у найкоротші терміни з урахуванням заходів безпеки. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, у селі Демидів біля села Козаровичі частково підтоплено близько півсотні приватних будинків. Після визволення Київської області від російських окупантів над проектом відновлення пошкодженого шлюзу почали працювати спеціалісти. Паралельно проводили роботи щодо відкачування води з будинків мешканців села Демидів.

"Рівень води в заплаві річки Ірпінь вдалося знизити. Також наразі встановлюються додаткові помпи. Воду з заплави скидають до Київського водосховища через резервний шлюз. Балансоутримувач споруди проводить регулярні перевірки стану греблі. Вона перебуває у функціональному стані", - заявив Кулеба.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися