Навчальний рік: у Києві перевіряють школи та дитсадки на наявність укриттів (Фото)

В українській столиці розпочали заходи щодо перевірки шкіл та дитячих садків на наявність укриттів

В українській столиці розпочали заходи щодо перевірки шкіл та дитячих садків на готовність до майбутнього навчального року — головним критерієм буде наявність укриття чи обладнаного підвалу. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Відомо, що керівництво шкіл та районів має обладнати підвали додатковими входами до вересня, а також встановити вентиляцію, туалет та забезпечити відповідну кількість місць, запаси води та їжі.

Зазначається, що не всі школи обладнані підвалами та укриттями, тому рішення про відкриття прийматиме керівництво кожного навчального закладу разом із батьками.

Раніше Київська міська рада ухвалила рішення, згідно з яким у Києві розпочинають процес облаштування найпростіших укриттів у тих навчальних закладах, де їх досі немає. Таку заяву зробив мер Києва Віталій Кличко у своєму телеграм-каналі.

"Сьогодні (23 червня – ред.) Київрада схвалила рішення, що дозволить розпочати процес влаштування найпростіших укриттів у тих навчальних закладах столиці, де укриттів немає", - повідомив мер Києва.

Кличко підкреслив, що київська влада має зайнятися ремонтом та реконструкцією, а також вжити заходів щодо забезпечення укриттів у школах та садах необхідними засобами, оскільки війна ще триває, а тому загроза ракетного обстрілу не зникла.

"Ми повинні створити безпечні умови та захистити наших дітей, вчителів та киян загалом", - додав Кличко.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/328


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися