Проїзд за 4 години: "Укрзалізниця" хоче запустити швидкісний поїзд Київ—Варшава

Державна компанія Укрзалізниця планує запустити швидкісний потяг сполученням Київ—Варшава, який доїжджатиме з однієї столиці до іншої за чотири години

Державна компанія Укрзалізниця планує запустити швидкісний потяг сполученням Київ—Варшава, який доїжджатиме з однієї столиці до іншої за чотири години. Про це стало відомо з плану відновлення України, який презентували у швейцарському Лугано, повідомляє Економічна правда.

Відомо, що проект нової залізниці між столицями України та Польщі оцінюють у 1,2 мільярда доларів. Розмови про запуск швидкісного поїзда Київ—Варшава велися ще з 2019 року, на початку 2022 року в міністерстві інфраструктури України заявляли, що завдяки будівництву колії європейського зразка час у дорозі займатиме до чотирьох годин.

Нагадаємо, що державна компанія "Укрзалізниця" передала новий модернізований вагон для київської міської електрички. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував голова правління акціонерного товариства "Укрзалізниця" Олександр Камишин у соціальних мережах.

За його словами, компанія планує замінити усі електрички на маршруті міської електрички у столиці. Він зазначив, що новий електропоїзд зроблено для комфортного та безбар'єрного приміського сполучення, з відремонтованими колісними парами, тяговими двигунами та всіма ключовими зубами.

Вагони обладнані додатковими місцями для перевезення велосипедів, пасажири зможуть залишати свої відгуки про використання транспорту прямо в салоні QR-коду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Валера

9 липня 2022, 16:38

инна, билет будет 1,5-2 к , пойдет?

Валера

9 липня 2022, 16:37

Не будет 4 часов.

инна

9 липня 2022, 12:58

класс, давно пора,а то билеты за месяц не возможно купить прямым до Варшавы.А ещё и быстро,ето вообще супер.Спасибо вам.

Уасся

8 липня 2022, 11:47

пфф... хайперлуп очередной

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися