У Києві погіршилася якість повітря: мешканців просять не виходити з будинків

В українській столиці зафіксували погіршення якості повітря, місцевих жителів просять тимчасово обмежити пересування вулицями

В українській столиці зафіксували погіршення якості повітря, місцевих мешканців просять тимчасово обмежити пересування вулицями. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувало Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що 11 липня рівень забруднення повітря правому березі столиці досяг середніх показників, але в лівому — низьких. Загрози здоров'ю населення немає, проте деякі люди можуть відчувати дискомфорт. Людям із проблемами здоров'я рекомендують тимчасово обмежити перебування на вулицях.

Нагадаємо, що екологи розповіли про те, як можна зменшити наслідки аномальної спеки в українській столиці та вирішити цю проблему — способи пропонують мінімізувати наслідки глобального потепління та міської спеки. Про це стало відомо із матеріалу на сайті "Екополітика".

Відомо, що необхідне тотальне озеленення, дерева пропонують садити на кожній вільній ділянці землі, щоб вони поглинали тепло та охолоджували вулиці. Також потрібно припинити знищення зелених зон і перетворити їх на заповідники, природна рослинність набагато краще нівелює спеку, ніж штучні парки та сквери.

Екологи пропонують створювати нові водоймища та охороняти вже існуючі, відновлювати річки та звільняти їх із колекторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися