Киянин сплатив рекордну суму аліментів

Через невиплати аліментів киянин не міг виїхати з країни

Несподіваний грошовий подарунок отримала мешканка Києва Анастасія, батько якої не виплачував аліменти 16 років. Невдалому батькові довелося одноразово виплатити заборгованість за всі роки. Сума виявилася значною - доньці передадуть понад третину мільйона гривень. Про це повідомили в Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції Києва.

Через заборгованість по аліментах чоловік був позбавлений права виїзду за кордон, користування зброєю і водіння автомобіля, а на його майно було накладено арешт.

В результаті киянин виплатив 330 628,37 грн., Після чого з нього зняли всі обмеження.

Відзначимо, що за кордоном громадяни не завжди так дисципліновані. Наприклад, курйозний випадок стався в Канаді. Житель Оттави Брюс МакКонвіль спалив мільйон канадських доларів, щоб не платити аліменти своїй дружині під час шлюборозлучного процесу, пише Ottawa Citizen.

За інформацією видання, під час судового засідання МакКонвіль відмовився надавати інформацію про свої фінанси і заявив, що він продав усе своє майно. Але після цього він зняв з банківського рахунку понад один мільйон канадських доларів (17,8 мільйона гривень - ред.) І спалив їх.

Нагадаємо, мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину буде поступово підвищуватися. Так, на дитину віком до 6 років передбачено з 1 січня 1779 грн, з 1 липня - тисяча вісімсот п'ятьдесят дев'ять грн, а з 1 грудня - 1921 грн. Тоді як для дитини у віці від 6 і до 18 років встановили суми в розмірі 2218 грн з січня, 2318 грн - з липня і 2395 грн - з грудня.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися