На Київщині різко обрушилися ціни на землю: скільки доведеться платити

На території Київської області після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну різко впали ціни на землю, коли до 24 лютого земля в регіоні була однією з найдорожчих у країні.

На території Київської області після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну різко впали ціни на землю, коли до 24 лютого земля в регіоні була однією з найдорожчих у країні. Про це стало відомо з дослідження, яке опублікував аналітичний центр при Київській школі економіки.

Відомо, що до 24 лютого один гектар землі коштував 150 тисяч гривень, а середня ціна країни становила 37 тисяч гривень. Дорожче за Київську область земля була лише у Львівській області, де гектар коштував 216 тисяч гривень.

Ціна на землю на Київщині сьогодні знизилася майже втричі — один гектар коштує до 55 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в українській столиці в липні 2022 року попит на оренду квартир зріс на 90% - це найбільше поновлення з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це стало відомо із статистики, яка була опублікована на порталі Bird.

Попит на квартири почав поступово зростати у квітні після того, як російських окупантів вигнали з Київської області. Станом на 12 липня вартість однокімнатної квартири становить у середньому 8 тисяч гривень, що на 32% дешевше, ніж у довоєнний період.

Середні ціни на двокімнатні квартири знизилися на 42% і становлять 12500 гривень, а трикімнатні на 57% і становлять менше 20 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися