У Києві на деякі вакансії претендують до 60 осіб: ситуація на ринку праці

В українській столиці на деякі професійні вакансії претендують до 60 осіб, у середньому на одну вакансію претендують 10 безробітних громадян

В українській столиці на деякі професійні вакансії претендують до 60 осіб, у середньому на одну вакансію претендують 10 безробітних. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київського міського центру зайнятості.

Відомо, що велике навантаження спостерігалося на одну технічну вакансію – 58 осіб, спеціалістів – 11, а також працівників сфери торгівлі та послуг – 10.

Нагадаємо, що станом на початок листопада 2021 року   на обліку у Київському міському центрі зайнятості перебувало 11,1 тис. безробітних.   Це в   двічі менше проти відповідного періоду минулого року , коли перебували   23,9 тис . Крім того,   9,4 тис. з них отримували допомогу з безробіття, середній розмір якого становив 5,9 тис. грн.   Про це повідомили у Київському районі.   міському   центр зайнятості.

Роботодавці Києва, у свою чергу,   звітували про наявність на підприємствах 8575 вакансій. Середній розмір зарплати у вакансіях збільшився з 8,7 тис. грн. про 10,4 тис. грн .


Найбільшим попитом користувалися слюсарі, електрогазозварювальники, електромонтери , маляри; вчителі, лікарі , вихователі, інженери; продавці, охоронці , кухарі; медсестри, електромеханіки , фармацевти; водії, токарі, трактористи, фрезерувальники; вантажники , прибиральники.


Разом з тим, найбільший брак вакансій спостерігався для бухгалтерів, керівників підприємств, менеджерів, начальників відділів, заступників директорів, економістів, адміністраторів.

Читайте также