Суркіс заявив, що перейшов українською мовою у побутовому спілкуванні

Президент футбольного клубу "Динамо" Київ Ігор Суркіс заявив, що перейшов українською мовою у побутовому спілкуванні

Президент футбольного клубу "Динамо" Київ Ігор Суркіс заявив, що перейшов українською мовою у побутовому спілкуванні. Про це стало відомо з інтерв'ю бізнесмена на каналі "Чистий подкаст".

За його словами, він не відвідує курси української мови, проте почав спілкуватися державною мовою, незважаючи на помилки. Він зазначив, що все життя говорив російською мовою, проте сьогодні це мова наших ворогів.

Нагадаємо, що до міської ради планує ухвалити рішення про перейменування вулиць у столиці до Дня Незалежності України. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник у ефірі телемарафону.

Поворозник зазначив, що відбулося електронне голосування, де понад 6 мільйонів людей проголосувало за зміну близько 300 різних назв у Києві.

"Після закінчення голосування всі ці результати були надані експертній комісії, яка, по суті, підвела результати і, відповідно, прийматиме рішення. Якщо говорити безпосередньо про терміни, то я думаю, що це займе ще кілька тижнів. І є абсолютно всі надії, що до Дня Незалежності всі відповідні рішення Київською міською радою будуть ухвалені", - зазначив Поворозник.


Читайте также