Щит із гербом СРСР на Батьківщині-Матері: експерт розповів, чи можна його демонтувати

Щит з гербом Радянського Союзу на пам'ятнику Батьківщина-Мати технічно неможливий демонтувати

Щит із гербом радянського союзу на пам'ятнику Батьківщина-Мати технічно неможливий демонтувати. Про це стало відомо з інтерв'ю, яке дала мистецтвознавець та співробітниця музею історії Києва Катерина Липа журналістам Радіо НВ.

За її словами, після відновлення Незалежності України у 1991 році до питання про демонтаж монумента підійшли одразу з практичної точки зору.

За її словами, ще тоді інженери розпочали розрахунки, які з'ясували, що нічого не можна зробити. Також з’ясувалося, що герб на щиті демонтувати неможливо, "хоча дуже хотілося".

Нагадаємо, що після 24 лютого активізувався особливо процес декомунізації. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про опитування у додатку "Дія" щодо подальшої долі щита з гербом СРСР.

"Ми одягали її у маковий вінок, кілька разів підсвічували квітами українського прапора, ми знаємо, що вона наша Батьківщина-Мати, але є одне "але". З 24 лютого процес порятунку нашої країни від символів радянського минулого інтенсифікувався, і ми це всіляко підтримуємо через врахування громадської думки та дотримання норм закону", - зазначив міністр культури Олександр Ткаченко.

У програмі "Дія" можна вибрати один із запропонованих варіантів:

1. Залишити все як є.

2. Зняти герб СРСР.

3. Замінити на тризуб – Державний Герб України.

Читайте также