Еколог розповів, чому у Києві різко погіршилася якість повітря

В українській столиці різко погіршилася якість повітря – у місті виявили багаторазове перевищення норм забруднення атмосфери

В українській столиці різко погіршилася якість повітря – у місті виявили багаторазове перевищення норм забруднення атмосфери. Еколог Володимир Борейко пояснив причини такого явища. Про це стало відомо із його коментаря журналістам каналу "Політика країни".

За його словами, багато жителів Києва повернулися до міста, також у столиці збільшилася кількість переселенців з інших міст — основним забруднювачем повітря є автомобільний транспорт. Еколог також зазначив, що кілька днів тому у місті немає вітру та дощу, а тому шкідливі речовини концентруються між будинками.

Нагадаємо, що екологи розповіли про те, як можна зменшити наслідки аномальної спеки в українській столиці та вирішити цю проблему — способи пропонують мінімізувати наслідки глобального потепління та міської спеки. Про це стало відомо із матеріалу на сайті "Екополітика".

Відомо, що необхідне тотальне озеленення, дерева пропонують садити на кожній вільній ділянці землі, щоб вони поглинали тепло та охолоджували вулиці.

Також потрібно припинити знищення зелених зон і перетворити їх на заповідники, природна рослинність набагато краще нівелює спеку, ніж штучні парки та сквери.

Екологи пропонують створювати нові водоймища та охороняти вже існуючі, відновлювати річки та звільняти їх із колекторів.

Читайте также