У Києві викрили шахраїв, які привласнювали квартири померлих

Обов'язковою умовою для незаконних угод було те, щоб померлі не мали близьких родичів, які могли би претендувати на житло

У Києві затримано організаторів злочинного угруповання, яких підозрюють у здійсненні махінацій із нерухомістю померлих осіб. Зокрема зазначається, що підозрювані вже заволоділи шістьма квартирами в Києві. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробили в Національній поліції Києва.

Згідно з повідомленням правоохоронних органів, два адвокати в 2015 році організували нелегальну схему, щоб заволодіти чужою нерухомістю. Для здійснення махінацій були залучені нотаріус і ще дві особи.

"Функції та ролі учасників відповідно до розробленого плану були розподілені так. Організатори здійснювали керівництво діяльності групи, сприяли скоєнню її учасниками кримінальних правопорушень та координували співучасників. Один із виконавців – приватний нотаріус – надавав іншим двом учасникам організованої групи консультації щодо документів, які необхідно виготовити для відкриття та формування спадкових справ", - повідомив голова поліції Києва Іван Виговський.

Як зазначив Виговський, незаконні угоди укладали тоді, коли в померлих не було близьких родичів, які б могли претендувати на житло. Нотаріус передавала дані учасникам злочинного угруповання, щоб вони змогли оволодіти квартирою.

"Двоє організаторів, 1969 і 1981 років народження, і три виконавці, 1963, 1969, 1983 років народження, за період злочинної діяльності заволоділи шістьма квартирами в столиці, чим завдали багатомільйонних збитків. Поліцейські затримали одного з адвокатів та виконавця, а ще трьох членів злочинної групи оголошено у розшук", - повідомляють у правоохоронних органах.

Затриманим загрожує до дванадцяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляли раніше "Коментарі", що робити з гербом СРСР на щиті "Батьківщини-матері": результати опитування в "Дії". У "Дії" завершилося опитування щодо зміни символіки на монументі "Батьківщина-мати" у Києві. Згідно з результатами опитування, 85% відсотків громадян підтримують встановлення тризуба замість гербу СРСР. 9% респондентів підтримуть варіант просто зняти герб СРСР і не встановлювати нічого замість нього, тоді як 6% опитаних хочуть, щоб герб залишився на монументі без змін.

Читайте также