Джонсон планує прощальний візит до Києва, щоб зустрітися із Зеленським — Telegraph

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон планує відвідати українську столицю із "прощальним" візитом перед своєю відставкою з посади восени

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон планує відвідати українську столицю із "прощальним" візитом перед своєю відставкою з посади восени. Про це стало відомо із матеріалу видання The Telegraph, який журналісти написали на основі даних джерела на Даунінг-стріт.

Відомо, що Джонсон відчуває, що не може "піти просто так" через те, що вже відвідував Україну двічі за час повномасштабної війни Росії проти України.

Повідомляється, що Джонсон відчуває відповідальність за те, що був найактивнішим союзником президента Володимира Зеленського, а тому сподівається побачити останнє знову перед тим, як залишити свою посаду.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон виступив із відеозв'язку у Верховній Раді України. Джонсон повідомив про новий пакет підтримки від Британії для України, який передбачає допомогу у розмірі 300 млн фунтів. Також у пакет допомоги входить техніка для української армії, у тому числі радари, дрони та протикорабельні ракети.

Джонсон запевнив, що Україна отримуватиме постійну підтримку від Британії. Також британський прем'єр-міністр засудив дії Путіна та війну, яку він розпочав. Джонсон висловив упевненість у перемозі українців над окупантами.

"Путинська машина спіткнулася та розбилася про український патріотизм", - повідомив прем'єр Британії.

На думку Джонсона, найгірша помилка Путіна – прийти в Україну, і зараз найголовніше завдання Британії та українських партнерів – посилити нашу державу так, щоб "ніхто ніколи не міг на неї посягнути".

Читайте также