На Київщині збудують ще одне містечко для переселенців: проект

На території Обухівського району Київської області планують збудувати модульне містечко для переселенців

На території Обухівського району Київської області планують збудувати модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб, які змушені були залишити свої будинки через повномасштабне вторгнення Росії. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Обухівської районної військової адміністрації.

Відомо, що Обухівська адміністрація підписала відповідний меморандум для побудови містечка на площі понад 100 га. Проект передбачає будівництво будинків для переселенців, технічних та аграрних парків, лісопаркових зон тощо.

Нагадаємо, що українській столиці вже найближчими місяцями очікується збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб — йдеться про період настання холодів та опалювальний сезон. Про це стала заява, яку зробила віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, на Україну може чекати нова хвиля переселенців зі сходу на захід через те, що багато населених пунктів виявилися відрізаними від комунікацій через війну, багато населених пунктів залишилися без газу, а постачання відновити найближчим часом неможливо.

Верещук вважає, що напередодні холодів люди виїжджатимуть із прифронтових міст на безпечніші території.

Читайте также