У центрі столиці з’явиться сквер Павла Шеремета

Ім’я видатного журналіста носитиме зелена зона на перетині вулиць Рейтарська та Стрілецька

У четвер, 12 грудня, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення назвати сквер у середмісті столиці на честь Павла Шеремета. Ім’я видатного журналіста носитиме зелена зона на перетині вулиць Рейтарська та Стрілецька. Відповідну земельну ділянку у Шевченківському районі було обрано за попереднім погодженням з близькими Шеремета. Про це повідомили в пресслужбі Київради.

Головний редактор Української правди Севгіль Мусаєва розповів, що Павло Шеремет був відомим журналістом не тільки в Україні, він працював в Білорусі, де він був народним улюбленцем і, водночас, ворогом Лукашенка. Через це він змушений був виїхати до Росії, де тривалий час працював, висвітлював Чеченську війну. Потім у 2013 році під час Революції Гідності почав працювати у Києві. Мусаєв додав, що Павло Шеремета завжди обирав свободу і платив за це дуже дорогу ціну. "Цей сквер буде не імені Павла Шеремета, а сквер вільної людини, яка заплатила за свободу, яка цінувала цю свободу", – зазначив головний редактор Української правди.

Громадське обговорення щодо присвоєння скверу імені Павла Шеремета проходило з 19 березня до 19 грудня 2019 року на офіційному порталі КМДА. Підтримали ідею 81% громадян, 19% висловилися проти. Загалом до голосування долучилися 113 осіб.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", всі об'єкти "Укрбуду" добудує "Київміськбуд".

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися