Росіяни можуть повернути війська до Білорусі за два-три тижні — розвідка

Російські окупанти можуть повернути військове угруповання на територію Білорусі, якщо у них виникне така необхідність протягом двох-трьох тижнів

Російські окупанти можуть повернути військове угруповання на територію Білорусі, якщо у них виникне така необхідність протягом двох-трьох тижнів. Про це стало відомо з інтерв'ю заступника начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадима Скибицького в інтерв'ю виданню Guardian.

За його словами, російська армія має сильний бік — здатність швидко перекидати війська та техніку, що вона практикувала на військових навчаннях напередодні повномасштабної війни проти України.

Він зазначив, що росіяни відступили з Київської області у березні і знову з'явилися на Донбасі за два тижні, тому вони можуть повернутися до Білорусі протягом двох-трьох тижнів, якщо це їм знадобиться.

Нагадаємо, що російські окупанти можуть загрожувати українській столиці ракетним обстрілом з території Білорусі ще як мінімум три місяці. Про це стало відомо із брифінгу заступника начальника головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України Олексія Громова.

За його словами, у найближчі три місяці з боку Білорусі залишатиметься загроза ракетних ударів по Києву та іншим регіонам України. Він зазначив, що на сьогоднішній день немає загрози сухопутного вторгнення в Україну з боку Білорусі.

Читайте также