На Київщині судитимуть зрадника: здавав окупантам дані ветеранів АТО

Маючи відповідні дані, окупанти застосували тортури до одного з військових АТО

Жителя Київської області судитимуть за держзраду. Чоловіка звинувачують у наданні російським військовим інформації щодо ветеранів АТО. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробила прес-служба Офісу генерального прокурора України.

Згідно з даними слідства, в березні цього року під час окупації Бучанського району Київщини російськими військовими один із жителів Луб'янки передав ворогу дані, зокрема щодо місця проживання, про учасників АТО й людей, у яких була зброя і які могли здійснити опір.

Маючи необхідну інформацію, військові РФ піддали тортурам одного з ветеранів АТО, який проживав на окупованій території.

"З метою подальшої співпраці з ворогом та надання інформації, підозрюваний намагався вступити на службу до лав ЗСУ. Він був викритий правоохоронними органами", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора.

Чоловіку загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Києві відновили прапор з Національного реєстру рекордів України: приголомшливе фото. Прапор в Оболонському районі вважається найбільшим намальованим на бетонній поверхні прапором нашої держави і навіть є в національному реєстрі рекордів України. Із часом фарба на бетонній поверхні стерлася й потьмяніла, тому активісти взялися за відновлення малюнку. До ініціативи долучилися як діти, так і дорослі. За допомогою валиків і фарби величезний прапор в Оболонському районі Києва вдалося оновити.

Також "Коментарі" писали, що в поліції повідомили, скільки людей вважаються зниклими безвісти внаслідок окупації Київської області. У результаті бойових дій на території Київської області наразі вважають зниклими безвісти приблизно 300 людей. Ще 216 знайдених тіл людей досі не вдалося ідентифікувати. Начальник поліції заявив, що чимало людей наразі утримують на території Білорусі. Як повідомили очевидці, окупанти викрадали людей з Бучі, Ірпеня й Гостомеля. 

Читайте также