У КМДА розповіли, наскільки Київ готовий до опалювального сезону

У Київській міській державній адміністрації розповіли про підготовку української столиці до майбутнього опалювального сезону

У Київській міській державній адміністрації розповіли про підготовку української столиці до майбутнього опалювального сезону – комунальники проводять гідравлічні випробування тепломереж. Про це стало відомо із коментаря заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, якого цитує видання Вечірній Київ.

За його словами, у столиці зазнали майже 80% тепломереж, на яких усунули майже 1500 пошкоджень. Він зазначив, що міська влада усвідомлює серйозність ситуації та готує тепломережі до роботи у посиленому стані. Чиновник заявив, що на державному рівні вирішується питання щодо необхідного забезпечення енергоносіями, зокрема, природним газом.

Пантелєєв наголосив, що підготовка до опалювального сезону у Києві йде за планом.

Нагадаємо, що на рівні уряду було прийнято рішення не підвищувати тарифи на тепло. Газ для людей постачатимуть за ціною 7420 гривень за тисячу кубометрів. Таку заяву зробив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час брифінгу у Вінниці.

Як зазначив Чернишов, опалювальний сезон планують розпочати традиційно після 15 жовтня з огляду на погодні умови.

“Верховна рада ухвалила три закони, які фактично уможливлюють проходження опалювального сезону та забезпечують відшкодування різниці в тарифах. Це важливо для того, щоб ми забезпечили проходження опалювального сезону. Тобто фізично та економічно умови для цього створено”, - повідомив міністр.

Чернишов наголосив, що показники температури, які завжди вважалися нормою, переглядати не планують.

Читайте также