У Києві відновили ремонтні роботи у Гостинному дворі на Подолі (Фото)

У Подільському районі української столиці відновили протиаварійні роботи у Гостинному дворі на Контрактовій площі

У Подільському районі української столиці відновили протиаварійні роботи у Гостинному дворі на Контрактовій площі. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував перший заступник генерального директора Національного заповідника "Софія Київська" Вадим Кириленко.

За його словами, на місці проведення робіт встановили нові огорожі та продовжують заходи щодо зміцнення споруди.

Реконструкція Гостиного двору розпочнеться у 2022 році, а на самі роботи може знадобитись близько двох років. Протиаварійні роботи розпочалися ще у грудні 2021 року.

Концепцію реставрації Гостиного двору панують обговорити із громадськістю. В оновленій будівлі планують створити сучасний арт-простір.

Довідка: Вітальня була побудована на початку 1809 року на Подолі в Києві. У серпні 2011 року його виключили зі списку пам'яток архітектури, а у квітні 2012 року Київрада надала дозвіл на реконструкцію будівлі під торговий центр.

У наступні роки боротьба за Гостинний двір точилася в судах, а також між рейдерами та активістами. Будівля стоїть без даху, вікон та штукатурки ще з зими 2013 року, коли там сталася пожежа. З того часу воно було законсервовано. Нещодавно його передали на баланс міністерства культури та інформаційної політики України, а у червні 2021 року на паркан, яким огороджено будівництво, повісили банер "Великого будівництва".

Читайте также