У Київському зоопарку запросили на День народження горили Тоні (ФОТО)

Доєднатися до привітань можна 9 та 10 серпня

У Київському зоопарку відзначають День народження єдиної горили в Україні Тоні. Про це в ефірі телемарафону розповів генеральний директор закладу Кирило Трантін, передають "Коментарі".

Під час активних бойових дій у Київській області через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну горила Тоні перебував у закритому вольєрі з міцними стінами. Вибухів примат практично не чув, тож не стресував.

"Головна проблема, що восени цього року ми планували відкриття великого вольєру для Тоні. Нова будівля у приматнику. Але зараз усі наші будівельники — хтось воює, хтось працює в Бучі, Ірпені, тому новосілля у тоні відкладається на після перемоги", — прокоментував керівник Київського зоопарку Кирило Трантін.

У День народження горилі Тоні подарували плед, на який він одразу почав умощуватися, а нова гойдалка його поки що не дуже зацікавила. Тоні виповнилось 48 років, у перерахунку на вік людини — 80. Примат полюбляє спокійний відпочинок без екстриму. Замість святкового торту Тоні пригощали овочами, ягодами та фруктами, солодке та м'ясо примат не вживає. Щоб Тоні не сумував на одинці до нього в вольєр підселили кількох курей.

У Київському зоопарку оприлюднили світлини, як вітали горилу Тоні з Днем народження на його фазенді. Наступні два дні можна доєднатися до привітань, розмалювавши одну з листівок. Біля вольєру Тоні є спеціальний куточок, де з допомогою різнокольорових фломастерів можна створити пам’ятне привітання.

Сніданок іменинника та куточок поздоровлень горили Тоні чекають на відвідувачів Київського зоопарку 9 та 10 серпня з 11:00 до 13:00. 

Читайте также