Кулеба розповів про зруйноване житло та розбір завалів на Київщині (ВІДЕО)

Де зараз працюють будівельні бригади та як триває оцінка руйнувань

На Київщині понад 5400 будівель непридатні для проживання та підлягають демонтажу, а розбір завалів в регіоні ще триває. Про це у відеозверненні розповів керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

"Війна залишила тисячі людей без домівок та засобів існування. Сьогодні нагальним є питання відбудови тих населених пунктів, де відбувалися активні бойові дії. Через військову агресію будинки мирних українців за лічені дні перетворилися на руїни. Загалом на Київщині пошкоджено понад тисячу багатоповерхових та майже 17 тисяч приватних будинків", — сказав Кулеба.

За його словами, влада за допомогою волонтерів продовжують відновлювати Київську область після деокупації.

"Експертні комісії продовжують обстежувати стан пошкоджених будівель, низка з яких вже визначені непридатними для проживання. Це понад п’ять тисяч чотириста об’єктів, що підлягають демонтажу", — заявив начальник Київської обласної військової адміністрації.

З перших днів деокупації в Київській області триває розбір завалів та вивіз будівельного сміття, зазначив посадовець.

"Тут хочу відзначити та подякувати волонтерам, та жителям регіону, які допомагали з цією роботою. Це титанічний труд та приклад того, як спільними зусиллями можна йти до результату. Сьогодні, маючи висновки експертних комісій, цей процес триватиме ще активніше", — вважає голова Київської ОВА.

З минулого тижня будівельні бригади працюють з найвіддаленішими громадами Вишгородського району.

"Наприклад, у селі Кухарі за кілька робочих годин із садиби 90-річного дідуся вивезли понад 12 самоскидів будівельного сміття. Це залишки його будинку, літньої кухні та сараю. Загалом за декілька днів у Кухарях вивезли понад 400 тон будівельного сміття. Бригади рухаються за маршрутом Кухарі —Підгайне — Тетерівське — Калинове — Заруддя — Слобода Кухарська", — розповів Кулеба.

Керівник Київської обласної військової адміністрації закликав усіх, хто має сили та можливості, брати участь у відновленні Київської області: "Навіть допомога сусіду у вивезенні будівельного сміття — це величезний вклад та робота на перемогу. Тож працюємо разом, як єдина команда. Все буде Україна".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися