У Києві запустили програму, яка попереджає про міни поблизу

Для мешканців української столиці та інших регіонів запустили мобільний додаток, який попереджатиме про мінну небезпеку, що наближається.

Для мешканців української столиці та інших регіонів запустили мобільний додаток, який попереджатиме про мінну небезпеку, що наближається. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Відомо, що додаток "MineFree" розробили волонтери разом із ДСНС, його метою є підвищення рівня захисту цивільних від небезпечних вибухонебезпечних пристроїв. У додатку можна переглянути карту небезпечних територій, ознайомитися з довідкою, повідомити про виявлення підозрілих предметів, а також отримати повідомлення у разі наближення до небезпечного об'єкта. Більше про функціонал можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, що у Київській області роботу з розмінування населених пунктів вже майже завершено. Головна проблема для саперів у тому, що територія, на якій можуть бути вибухонебезпечні предмети, дуже велика. Таку заяву зробив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Як повідомив Кулеба, першими розмінували населені пункти Київщини – їх 270 у всій області.

"Навіть масштаб цієї роботи був дуже великим. Є Ірпінь-100-тисячне місто. Є маленькі села, де простіше провести такі роботи. Після того, як ми закінчимо з населеними пунктами, у нас залишаться поля. Тому що багато аграріїв до нас із цим звертаються. , на жаль, ми мали дуже трагічні випадки", – повідомив голова Київської ОВА.

Кулеба наголосив, що величезна проблема для фахівців – це ліси.

Читайте также