Київ посів перше місце в Європі за кількістю хмарочосів

Київ увійшов до ТОП-10 міст з багатоповерховими будинками

Київ увійшов до топ-10 країн в світі за кількістю висотних будівель. Відповідний рейтинг склав сервіс Skyscraperpage.com.

Безумовним лідером списку є Нью-Йорк - там знаходиться більше шести тисяч висоток.

Згідно з даними дослідження, в світовому рейтингу Київ розташувався на восьмому місці: в столиці України нарахували 1199 хмарочосів. За кількістю висоток Київ обігнав такі мегаполіси як Лондон, Мехіко і Москву. При цьому українська столиця не може похвалитися кількістю проживаючих тут: згідно з офіційними даними в Києві проживає трохи менше 3 млн чоловік.

picture

При цьому українська столиця займає в Європі впевнене перше місце. Харків відстав від Москви на одну позицію, але все одно випереджає Стамбул, Берлін і Париж. Що ж стосується міст Європи, то тут місця розподілилися так:

picture

Як повідомляв портал "Коментарі", В столиці хочуть заборонити будувати висотні комплекси в центрі. Розробники проекту Генплану Києва вважають, що домінуюче значення в композиції міста повинні мати традиційні та історичні забудови та ландшафти центральної частини. Висотність забудови буде визначатися при розробці планів зонування територій планувальних зон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися