На Київщині лунають вибухи: що відбувається

Місцева влада назвала причини

У кількох районах Київської області мешканці занепокоєні звуками вибухів. Як передають "Коментарі", пояснення надали представники місцевої влади.

За словами мера Броварів Ігоря Сапожка, мешканцям Броварської громади треба зберігати спокій та не нервувати через вибухи. В районі сапери знищують боєприпаси.

"Звуки вибухів, які ви могли чути нещодавно - планове знищення боєприпасів на території Броварського району. Жодної загрози немає, зберігайте спокій та слідкуйте за повідомленнями з офіційних джерел", — заявив мер Броварів.

Про вибухи розповіли і добровольці Бучі. У Бучанській громаді вибухи лунають через те, що тривають навчання бійців Збройних Сил України. Напередодні на території Бучанської громади також проводили знищення боєприпасів, тому люди чули вибухи.

"Наразі у Бучанському районі продовжуються навчання, які почалися 10-го серпня, тому вибухи, які ви можете почути – це навчання! Зберігайте спокій і вірте в ЗСУ!" — йдеться в повідомленні добровольців Бучі.

Окрім того, у Вишгородському районі жителі можуть чути вибухи. Мер Вишгорода Олексій Момот пояснив, що це пов’язано із проведенням навчань для саперів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, у Києві необхідно скоротити тривалість комендантської години. Про це йдеться у відповідній петиції, оприлюдненій на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації. Автор петиції Іван Мірошниченко обґрунтовує своє звернення до столичної влади тим, що громадський транспорт, на його думку, зарано припиняє свою роботу у Києві через комендантську годину. Петиція стрімко збирає голоси.

Нагадаємо, що до Президента України Володимира Зеленського та мера Києва Віталія Кличка у петиціях звернулися з проханням скасувати вимоги обов’язкової зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги. Петиція до голови КМДА зібрала необхідну кількість голосів — звернення має розглянути Кличко. Петиція до Зеленського поки що набрала вкрай мало голосів.

Читайте також, скільки можна заробити в таксі у Києві та які тарифи зараз у столиці.

Читайте также