В Київському зоопарку показали нові домівки лемурів (ВІДЕО)

Нові оселі поєднують спеціальні канати

У Київському зоопарку лемури варі оселились на власних зелених островах. Як передають "Коментарі", в закладі показали нові домівки питомців.

Лемури Варік і Джонік тепер мешкають на зелених острівцях площами 25 та 50 квадратних метрів. Щоб тварини переміщалися між новими оселями спорудили два спеціальні канати. Канатна дорога для лемурів закріплена між деревами та має довжину у чотири метри.

У приматів є затишні будиночки для відпочинку, помости для "пікніків" та дерев’яний грибок, де можна сховатися від дощу або від спеки. Природні оази для лемурів облаштували силами працівників Київського зоопарку. Нові домівки лемурів можна побачити на нижньому парку Київзоо та на оприлюдненому відео.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що днями у Київському зоопарку відсвяткували День народження єдиної горили в Україні Тоні. Під час активних бойових дій у Київській області через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну горила Тоні перебував у закритому вольєрі з міцними стінами. Вибухів примат практично не чув, тож не стресував.

Восени цього року для Тоні планували відкриття великого вольєру, але війна внесла корективи у ці плани. Новосілля Тоні відклали. У День народження горилі Тоні подарували плед. Тоні виповнилось 48 років, у перерахунку на вік людини — 80. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися