"Київводоканал" просить заборонити пральні порошки з фосфатами

Порошки з фосфатами, потрапляючи в Дніпро, погіршують його екологію

Цвітіння Дніпра, загибель риби, руйнування екосистеми - все це є наслідком використання пральних порошків, до складу яких входять фосфорні сполуки. Для того, щоб зробити Київ більш екологічним, такі порошки слід заборонити, вважають в "Київводоканалі". Відповідне прохання співробітники компанії розмістили на своїй сторінці в Facebook.

Фосфати, які потрапляють у воду, призводять до розмноження синьо-зелених водоростей: на 1 грам фосфату доводиться поява 5-10 кілограм водоростей. Вони виділяють небезпечні токсини, які "спалюють" розчинений у воді кисень. В результаті починається масова загибель риби, а вода загниває і "цвіте". Про це повідомляється в петиції до президента України.

Також в "Київводоканалі" розповідають, що воду забруднюють миючими засобами, пральними порошками. Активну участь в забрудненні приймають підприємства та автомийки, які часто зливають відходи в Дніпро.

"Київводоканал" вважає, що проблему можна вирішити, якщо ми самі відмовимося від таких порошків. Вони закликають усіх небайдужих зробити свій власний внесок в цю справу - відмовитися від таких миючих засобів і підписати петицію на сайті президента України.

Як повідомляв портал "Коментарі", екологі провели прес-конференцію посеред найбільшої річки України. Стоячи по щиколотку у воді вони розповіли журналістам про причини обміління і закликали боротися з цим явищем.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися