Хочу "однушку": скільки доведеться викласти за житло в Києві цієї осені

Найбільше за рік житло подорожчало в Голосіївському, Дніпровському та Дарницькому, а єдиним районом, де ціни знизилися, став Шевченківський

Придбати нерухомість в столиці - бажання багатьох. Однак справа ця клопітка, необхідно проаналізувати ціни, вивчити ринок, ознайомитися з пропозиціями. Аналітики порталу OLX поділилися з читачами "Коментарів" поточним станом ринку нерухомості.

Отже, з початку літа до середини вересня найвигідніші однушки продавали в Деснянському і Святошинському районах - в середньому по 35 тис. При цьому, якщо в першому з 2019 року ціни зросли незначно - на 8%, то стати власником однокімнатного житла в Святошино вийде на 25% дорожче. Найменше змінилися розцінки на Солом'янці - однушки подорожчали лише на 2% і тепер продаються по 39 тис.

Якщо ви мрієте оселитися на Оболоні, в середньому 43 тис. Зроблять бажане реальністю - стільки тут стоять однокімнатні квартири на вторинному ринку. У Дніпровському районі за однушку просять 45 тис., Що на 13% більше, ніж в 2019. У Подільському районі ціни в річному порівнянні виросли на 16%. Дарниця активно забудовується і ціни тут теж ростуть - за рік середня ціна збільшилася на 11 тис. Доларів. Найдорожчий район Києва, Печерський, нині у великому відриві - за однокімнатну квартиру потрібно викласти вже шестизначну суму - 108 тис.

На протилежному березі Дніпра розташувався Голосіївський район, а в ньому однокімнатні квартири по 53 тис .. До речі, ціни тут виросли найзначніше - на 29% за рік. Вибрати житло до душі можна серед майже 3,2 тис. варіантів на вторинному ринку. Схожа вартість одиничок в Шевченківському - в середньому 55 тис. доларів.

picture

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, де в Києві вигідніше орендувати квартиру студенту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися