В Ірпені готують тимчасовове житло, ремонтують лікарні та встановили аквабокси

Як відновлюється місто-герой розповів мер

В Ірпені готують додаткове житло у переобладнаному таборі, ремонтують лікарні та встановили безкоштовні аквабокси. Про це розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, за місяць-півтора в Ірпені буде пів тисячі додаткових ліжко-місць для тимчасового проживання місцевих мешканців, які втратили житло через війну. "Вже зараз для цього ми активно готуємо приміщення і територію колишнього дитячого табору імені Юрія Гагаріна, що на вулиці Ломоносова — ремонтуємо комунікації, готуємося замінити вікна, облаштовуємо їдальню", — повідомив Маркушин.

Мер Ірпеня подякував власнику табору та керівництву ДАХК "Артем", які пішли передали приміщення у тимчасове користування мешканців громади, які втратили дах над головою, та народному депутату Олександру Горобцю за допомогу в запуску проекту.

З вихідних в Ірпені вже працює модульне містечко "Дубки" на понад 350 місць, а з липня — "Залізне містечко" на 150 місць. Окрім того, в місті почали облаштовувати ще одне модульне містечко на 350 місць. Також в Ірпені ремонтують медичні заклади — замінять пошкоджені вікна у дитячій поліклініці, в дитячому стаціонарі та новозбудованому медичному центрі.

"Зараз знаходимось біля нашої дитячої поліклініки в Ірпені. Нам завозять вікна по програмі "Укрзалізниця". Міжнародний Червоний Хрест допомагає їх замінювати. Так само ми міняти вікна будемо на Давидчука. Так само будемо міняти вікна в нашому медичному центрі там, де він пошкоджений. І у гуртожитку будемо міняти", — прокоментував робочий процес Ірпінський міський голова.

В Ірпені компанія Ecosoft встановила безкоштовні аквабокси із кількаступеневою системою очищення води. Автомати встановлені в "Залізному містечку", в парку "Незнайка", на центральній площі міста та для мешканців модульного містечка "Дубки".

Нагадаємо, в Ірпені на території санаторії "Дубки" відкрили модульне містечко для 350 людей. Модульні конструкції Ірпінь отримав безкоштовно від уряду Польщі. Як виглядає тимчасове житло — читайте та дивіться в нашому матеріалі.

Читайте также