На Київщині знову чутно вибухи: що відбувається

Місцеві мешканці занепокоєні

У кількох районах Київської області мешканці занепокоєні звуками вибухів. Як передають "Коментарі", пояснення надали представники влади.

У столичних пабліках мешканці Київщини масово повідомляють, що чують цілий день вибухи. Їх запевняють, що небезпеки немає, а вибухи чутно через тренування українських артилеристів. Також повідомляється, що на Київщині відточують свою майстерність пілоти Збройних сил України для максимального захисту неба від ворожих ракет.

У Бучанській міській раді офіційно попередили, що в Київській області сьогодні, 18 серпня, може бути шумно.

"Продовжуються планові заходи наших сил оборони, протягом дня також можливі звуки вибухів. Зберігайте спокій!" — заявили в мерії Бучі.

Минулого тижня мешканців також тривожили звуки вибухів. Тоді шумно було в кількох районах регіону, зокрема у Броварському, Вишгородському та Бучанському. Це було пов’язано не тільки з військовими навчаннями, а й з плановим знищенням боєприпасів та розмінуванням.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував припущення ЗМІ та прогнози деяких військових експертів щодо масованих ракетних обстрілів Києва в День Державного прапору та День Незалежності України, які українці відзначатимуть 23 та 24 серпня. Такі прогнози роблять через те, що в Гомельській області Білорусі на території аеродрому "Зябрівка" росіяни накопичили значну кількість зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400 із десятками ракет.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що громадянин Росії Ігор Заботін, який понад сім років мешкає у Києві, намагався виїхати з України в Румунію, але у пункті пропуску на державному кордоні його завернули. Окрім того, киянину поставили в його паспорт РФ штамп про "руський воєнний корабль". Подробиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, що у Путіна через острах за Кримський міст погрожують бомбардувати Київ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися