Стало відомо, скільки населених пунктів Київської області були під окупацією (Список)

У Київській обласній раді назвали точну кількість населених пунктів, тимчасово захоплених російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення в Україну

У Київській обласній раді назвали точну кількість населених пунктів, тимчасово захоплених російськими окупантами на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікувала заступник голови Київської облради Тетяна Семенова у соціальних мережах.

За її словами, 254 населені пункти Київської області перебували під тимчасовою російською окупацією, йдеться про 24 населені пункти у Броварському районі, 84 — у Бучанському районі. Найбільше окупованих населених пунктів було у районі Вишгороду — там росіяни захопили 144 поселення.

Нагадаємо, що федеральна служба безпеки Росії сформувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення української столиці на початку повномасштабного вторгнення. Про це стало відомо із розслідування, яке опублікували журналісти американської газети Washington Post.

Відомо, що ФСБ співпрацювала з відомими українськими колабораціоністами і створила як мінімум два маріонеткові уряди на випадок швидкого захоплення Києва після 24 лютого.

Серед союзників росіян були президент Віктор Янукович і підозрюваний у державній зраді кум Путіна Віктор Медведчук. Янукович разом із групою обличчя прибував до Білорусі на початку березня, щоб спробувати повернути собі владу у Києві.

Читайте также