Співробітники ФСБ шукали квартири в Києві за кілька днів до 24 лютого - Washington Post

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії облаштовували житло в українській столиці за кілька днів до повномасштабного вторгнення, оскільки були впевнені, що захоплять владу в Україні за кілька днів.

Співробітники Федеральної служби безпеки Росії облаштовували житло в українській столиці за кілька днів до повномасштабного вторгнення, оскільки були певні, що захоплять владу в Україні за кілька днів. Про це стало відомо із розслідування, яке опублікували журналісти американської газети The Washington Post.

Відомо, що ФСБ зарощувала у своїх колег подробиці про нерухомість та квартири в столиці, які можуть бути використані як конспіративні квартири, місця для житла та бази для операції.

За кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну інформатори ФСБ отримали розпорядження виїхати з Києва, проте залишити ключі від своїх жител для оперативників із РФ.

Нагадаємо, що федеральна служба безпеки Росії сформувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення української столиці на початку повномасштабного вторгнення. Про це стало відомо із розслідування, яке опублікували журналісти американської газети Washington Post.

Відомо, що ФСБ співпрацювала з відомими українськими колабораціоністами і створила як мінімум два маріонеткові уряди на випадок швидкого захоплення Києва після 24 лютого.

Серед союзників росіян були президент Віктор Янукович і підозрюваний у державній зраді кум Путіна Віктор Медведчук. Янукович разом із групою обличчя прибував до Білорусі на початку березня, щоб спробувати повернути собі владу у Києві.

Читайте также