У Києві пилова буря: мешканцям радять не виходити на вулицю

В мерії пояснили ситуацію

Киянам радять не виходити на вулицю або обмежити перебування поза приміщеннями через погіршення якості повітря. Про ситуацію розповіли у Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

В столиці зафіксували у повітрі наближення до гранично допустимої концентрації пилу. Джерело утворення пилу знаходиться за територією Києва. Концентрація пилу у повітрі підвищилася через його переміщення вітром з південно-східного напрямку.

В Управлінні екології та природних ресурсів Київській міській державній адміністрації поінформували, що на лівому березі столиці вміст пилу складає 392 мкг/м3, на правому – 339 мкг/м3 при гранично допустимій концентрації – 500 мкг/м3. Решта забруднюючих речовин у повітрі в столиці та радіаційний фон перебувають в межах норми.

Мешканцям столиці радять до поліпшення ситуації зі станом повітря зачинити вікна, не виходити зайвий раз на вулицю, пити багато води та увімкнути очищувач повітря (якщо є)  на максимум. Слідкувати за станом повітря та радіаційним фоном в режимі реального часу можна за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися