Козак дзвонив Єрмаку у день атаки на Київ. Глава ОП вилаяв його і кинув трубку - WP

Заступник глави адміністрації президента Росії у Кремлі Дмитро Козак дзвонив голові Офісу президента Андрію Єрмаку у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, пропонуючи капітулювати

Заступник глави адміністрації президента Росії у Кремлі Дмитро Козак дзвонив до глави Офісу президента Андрія Єрмака в перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну, пропонуючи капітулювати. Про це стало відомо із матеріалу, який опублікувала американська газета The Washington Post.

Журналісти повідомляють, що 24 лютого Єрмак побачив дзвінок із Кремля і спочатку не міг взяти себе до рук. Після кількох дзвінків він підняв слухавку і почув на іншому кінці Дмитра Козака, з яким раніше вів переговори в Нормандському форматі. Козак сказав Єрмаку, що українцям настав час здаватися, на що голова ВП вилаяв його і кинув трубку.

Нагадаємо, що глава Міноборони Росії Сергій Шойгу передавав ультиматум із пропозицією капітулювати міністру оборони України Олексію Резнікову на початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому.

Український міністр говорив із головою міноборони Білорусі Віктором Хреніним 22 лютого — тоді той пообіцяв йому, що російські окупанти не вторгатимуться на територію України з Білорусі.

Через два дні після початку великої війни Резніков знову провів розмову з Хреніним, в якій останній передав йому послання від Сергія Шойгу, яке полягало в тому, що якщо Україна капітулює, то вторгнення Росії припиниться.

У відповідь на таку пропозицію Резніков заявив, що готовий ухвалити капітуляцію Росії.

Читайте также