Запорізька АЕС. У Києві пропав йодид калію – де можна купити захист від радіації

В аптеках української столиці зник йодид калію, який може захистити від радіації у разі аварії на Запорізькій атомній електростанції, яку обстрілюють російськими окупантами

В аптеках української столиці зник йодид калію, який може захистити від радіації у разі аварії на Запорізькій атомній електростанції, яку обстрілюють російськими окупантами. Про це стало відомо із коментаря директора департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука виданню Главком.

За його словами, через можливу загрозу радіаційного забруднення виник великий попит на йодид калію в аптеках, який захищає щитовидну залозу від радіації. Він зазначив, що альтернативою йодиду калію є рідкий йод, 40 крапель якого потрібно накапати у склянку води чи молока. Чиновник наголосив, що концентрований йод не можна пити в жодному разі.

Нагадаємо, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" виконали два десятки успішних операцій завдяки новому надсучасному обладнанню. Про розширення можливостей лікування низки хвороб розповіли у медичному закладі.

Наприкінці липня у лікарні "Охматдит" для нейрохірургічних та ортопедичних операційних встановили сучасну систему нейронавігації. Аналоги такого обладнання є лише у чотирьох медичних центрах Європи, і столична лікарня стала п'ятою.

Система нейронавігації використовується у більшості нейрохірургічних втручань, ортопедії та травматології. Це обладнання допомагає знизити ризики операції, хірургічну травму та прискорити відновлення маленьких пацієнтів.

За допомогою системи нейронавігації стало можливим лікування деяких форм епілепсії, що було недосяжним раніше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися