Погода у Києві в останні дні серпня різко зміниться

Який прогноз зробили синоптики

У Києві в останні дні літа погода поступово перелаштовується на осінь. Як передають "Коментарі", наприкінці тижня у столиці синоптики прогнозують відчутне похолодання.

За прогнозами фахівців "Укргідрометцентру", на початку тижня у Києві збережеться спекотна погода без опадів. Температура повітря у столиці в понеділок, 29 серпня, та у вівторок, 30 серпня, коливатиметься від 28 до 30 градусів вдень, та від 16 до 18 градусів вночі. Погода в ці дні буде з мінливою хмарністю без опадів.

Вже з середи, 30 серпня, у Києві прогнозують зниження температури до 15-17 градусів вночі та до 25-27 градусів вдень, а також мінливу хмарність. Ще прохолодніше буде у столиці в четвер, 1 вересня.

В перший день осені температура повітря понизиться до 13-15 градусів вночі та до 20-22 градусів вдень. Синоптики прогнозують похмуру погоду, невеличкі дощі та сильні пориви вітру зі швидкістю 5-10 метрів на секунду.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, цієї неділі, 28 серпня, в Україні пройдуть дощі з грозами. Така погода буде переважно на північному сході, сході та в центральних областях. При грозах ймовірні сильні пориви вітру. На решті території очікується суха погода. Температура повітря в Україні залишається високою, вдень у неділю +28+33 градуси. У Києві у неділю, 28 серпня, вдень +28+30 градусів, істотні опади малоймовірні.

У неділю, 28 серпня, відзначають свято Успіння Пресвятої Богородиці. За народним прогнозом, саме з 28 серпня починається молоде Бабине літо, що триватиме до 11 вересня. За прикметами, якщо в молоде Бабине літо вітряна погода, негода хазяйнуватиме і протягом старого Бабиного літа, що триватиме з 14 по 21 вересня. Якщо ж у цей день погода гарна, то й осінь буде теплою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, за попередніми прогнозами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, зима у Києві і в Україні в цілому буде теплою з температурою вищою за норму. Похолодання будуть короткочасними і можуть бути надзвичайно жорсткими. В цілому в зимовий період середня температура повітря буде близько п’яти градусів морозу.

Читайте также