У Києві очікується аномальна спека: синоптики дали прогноз

В українській столиці 29 серпня очікується аномальна спека — синоптики дали прогноз погоди на сьогодні

В українській столиці 29 серпня очікується аномальна спека – синоптики дали прогноз погоди на сьогодні. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на офіційному сайті Українського гідрометцентру.

Відомо, що температура повітря в нічний час доби коливатиметься від 16 до 18 градусів вище за нуль, у денний час доби стовпчик термометра коливатиметься від 30 до 32 градусів тепла.

Очікуються пориви північно-західного вітру зі швидкістю 3-8 метрів за секунду, опадів синоптики не прогнозують.

Нагадаємо, що через горіння торфовищ під Києвом у столиці спостерігалося сильне задимлення та значно погіршилася якість повітря. Кияни та мешканці Київської області масово зверталися до рятувальників, щоб дізнатися про ситуацію.

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Київській області запевнили, що підстав для паніки чи заворушень немає. До вечора неділі, 28 серпня, задимлення у Києві провокували два напрямки пожеж. Це Бучанський район у селі Стоянка, де виявили кілька вогнищ загоряння торфу на загальній площі 0,6 гектарів, і Вишгород тут горіли паливно-мастильні речовини та покришки на вулиці Кутузова. За всіма напрямками працювали рятувальники.

У Державному агентстві України з управління зоною відчуження запевнили, що запах гару та зміг у Києві та Київській області не пов'язаний із осередками займання у Чорнобильській зоні.

Джерело: https://meteo.gov.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися