У Києві перейменують проспект Героїв Сталінграда: подробиці

В Оболонському районі української столиці пропонують перейменувати проспект імені Героїв Сталінграда на вшанування відомого композитора Володимира Івасюка

В Оболонському районі українській столиці пропонують перейменувати проспект імені Героїв Сталінграда на честь відомого композитора Володимира Івасюка. Про це стало відомо із відповідної петиції на сайті Київської міської ради, яка набрала необхідну кількість голосів для розгляду.

Відомо, що багато жителів столиці підписали петицію за перейменування проспекту Героїв Сталінграда, вона набрала потрібну кількість голосів. Наразі рішення мають розглянути депутати Київради, які можуть перейменувати магістраль.

Нагадаємо, що у Києві слід демонтувати пам'ятник Олександру Пушкіну та перейменувати парк, названий на честь цього російського поета. Про це йдеться у відповідній петиції на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Петицію №11062 щодо знесення пам'ятника Пушкіну, розташованому на проспекті Перемоги поблизу станції метро "Шулявська", та зміні назви парку, де він знаходиться, зареєстрував Микола Євтушенко. Автор звернення наголошує на владі на важливості процесу дерусифікації столиці.

"На сьогоднішній день процес декомунізації є одним із основних завдань для відокремлення української культури від мокшанської. Пропоную перейменувати парк на честь Олександра Довженка", - йдеться у петиції.

До речі, парк імені Пушкіна у Києві розташований поблизу кіностудії імені Олександра Довженка. Тож автор петиції не випадково пропонує саме таку зміну назви столичної зони відпочинку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Татьяна

3 вересня 2022, 22:18

Тільки Набережна Славутич!

Наталі

30 серпня 2022, 12:22

Євген, я теж так думаю. Той Івасюк ані разу навіть у Києві не був,тим паче на Оболоні!

Наталі

30 серпня 2022, 12:20

І назвали б краще кіностудія імені Ахтема Сейтаблаєва)

Олександр

30 серпня 2022, 07:09

Чудово!

Євген

30 серпня 2022, 02:23

Який нафіг Івасюк!?!?! Поверніть першу назву! Набережна Славутич!!!

Украинец

29 серпня 2022, 21:09

Вам что заняться нечем? В стране война, а вы на всякую херню бюджетные деньги выкидываете

Сергей

29 серпня 2022, 16:51

Предлогаю, назвать героев мореуполя или донецкого аэропорта

Алекс

29 серпня 2022, 13:22

А чому не повернути проспекту першу назву, Набережна Славутича???? Це буде супер та доцільно...

OBZ

29 серпня 2022, 13:08

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ЗСУ прорвали першу лінію оборони окупантів під Херсоном (відео)..........ЗСУ ідуть у наступ на Херсонщині: проривають лінію оборони........===============PUTINISTICHESKII FASHUST===RASHUSTKII OTMOROZOK===POSHEL VON S UKRAINSKIX ZAKONNUX ZEMEL''........===============ROSSIIANE===SVERGAITE PUILO=FIURERA UBIVAIUSHEGO VAS I VSE CHELOVECHESTVO.......==============ANDREI PIONTKOVSKII GARRI KASPAROV GENNADII GUDKOV ALEKSEI NAVAL''NUI===PREKRASNUE DEMOKRATICHNUE LIDERU =SIIAIUSHIE DOBROTOI= NA CHERNOM FONE GENOTSUDSTVUIUSHEI RASHUSTKO=FASHUSTKOI PUILO=PADALI.........==========SLAVA UKRAINSKIM VOINAM......=========SLAVA UKRAINSKIM VLASTIAM.......========SLAVA UKRAINSKOMU NARODU........===========SLAVA UKRAINE.......==========SLAVA I OGROMNAIA BLAGODARNOST'' ZAPADNOI TSUVILIZATSUI........

Олег

29 серпня 2022, 09:26

Перейменування таких місць названих на згадку про життя ВВВ де сотні тисяч людей, у тому числі й українці, віддали життя у боротьбі з нацизмом ганебне явище у діях "псевдопатріотів!"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися