Псевдореферендуми РФ проваляться, як і плани захопити Київ — Подоляк

Псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України, які хочуть провести російські загарбники, проваляться, як і плани захопити українську столицю за кілька днів на початку повномасштабного вторгнення

Псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України, які хочуть провести російські загарбники, проваляться, як і плани захопити українську столицю за кілька днів на початку повномасштабного вторгнення. Про це стало відомо із заяви радника глави Офісу президента Михайла Подоляка.

За його словами, російські окупанти планували захопити столицю за три дні, потім захопити весь Донбас до 9 травня, а потім хоча б до осені, проте не один із цих планів не спрацював.

"Не спрацюють і спроби анексувати українські території шляхом псевдореферендумів чи підірвати західну підтримку газовим шантажем", – вважає Подоляк.

Нагадаємо, що російські окупанти можуть спробувати влаштувати новий наступ на українську столицю, а повномасштабна війна РФ проти України буде довгою. Про це заявила Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, яку цитує агентство Anadolu.

За її словами, противник може знову атакувати Київ чи іншу частину української території, хоч останнім часом війна змістилася на схід країни.

Вона зазначила, що війна Росії проти України буде довгою, дуже важкою та жорстокою, порівнявши її з Першою та Другою Світовими війнами.

Читайте также