Чи скасують зупинку транспорту у Києві під час повітряної тривоги: що відповів Кличко

Мер столиці дав відповідь на звернення киян в електронній петиції

Київський міський голова Віталій Кличко офіційно відповів на петицію №10982 щодо скасування рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги. Як повідомляють "Коментарі", відповідь мера оприлюднена під петицією.

За результатами розгляду електронної петиції, мер столиці Віталій Кличко нагадав киянам, що через повномасштабне воєнне вторгнення російських окупантів у перші дні війни депутати міськради утворили Раду оборони міста Києва, затвердили її склад та повноваження.

"Рада оборони міста Києва не є органом державної влади чи органом місцевого самоврядування, натомість є колегіальним органом у особливий період, діяльність якого регулюється спеціальними законами України. На вказаний орган не поширюється дія статті 23¹ Закону України "Про звернення громадян", а Київська міська рада не має адміністративного впливу на цей орган", — заявив у відповідь на петицію Кличко.

Рішення про зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог ухвалила Рада оборони Києва, змінити ці правила столична влада не може.

Порядок дій водія громадського транспорту під час повітряної тривоги:

·        зупинити транспорт у безпечному місці (на узбіччі дороги);

·        поінформувати пасажирів про отриманий сигнал;

·        вивести пасажирів з транспорту, у разі наявності маломобільних груп населення організувати їх евакуацію.

·        швидко, без паніки зайняти місце у найближчій захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні, паркінгу тощо);

·        якщо захисної споруди поблизу немає, сховатися за бетонними плитами, бордюром, лягти у заглибленнях землі, згрупуватися та закрити голову руками.

"Призупинення роботи комунального транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними документами", — зазначив мер столиці.

Київський міський голова Віталій Кличко наголосив, що рішення Ради оборони Києва щодо зупинки транспорту під час сирен ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Ці правила можуть переглянути виключно за умови суттєвої стабілізації ситуації та рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій. 

Читайте также